ANTALYA / KUMLUCA - Salur Ortaokulu

Mrt

Öğrencilerimiz ile Antalya Devlet Tiyatrosu “Masallar Diyarı” tiyatrosunun ardından karstik yapısının yanı sıra doğal güzellikleri ile de bilinen Düden Şelalesine gidilmiştir. Antalya Hayvanat Bahçesinde sevimli dostlarımızı ziyaretten sonra Konyaaltı Sahilimize inen öğrenciler doyasıya eğlendiler.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında şubat ayı etkinliklerinden atasözleri ve deyimler ile ilgili resimler ve materyaller oluşturulmuş olup okul sergimiz açılmıştır.

Ock

ÇEDES Projesi saygı değeri kapsamında “Emeğe Saygı” düşüncesinden hareketle  yöremizde hizmet veren Köksallar Narenciye Fabrikası öğrencilerimizle ziyaret edilerek; portakalın fabrikada geçtiği aşamalar, işçilerimizin yoğun çalışmaları ve süreç hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır.

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Dede Korkut Hikâyelerinden hareketle yeni bir hikaye yazma yarışması düzenlendi. Yarışma öncesi öğrenciler öncelikle Dede Korkut hikayelerini okudular, kelimeleri incelediler ve özgün hikayeler ürettiler.

Ock

ÇEDES Projesi kapsamında bu ay Salur köyümüzün eski zanaatkarlarından Çelebi Osman amcayı ve eşi Sabriye hanımı ziyaret ettik. Demircilik zanaatı ve eski köy yaşamı üzerine sohbet ettik. Öğrencilerimizin soruları, yaşlı teyze ve amcamızın güler yüzlülüğü ile öğrencilerimize çok güzel bir anı kaldı.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ocak ayı ortaokul etkinliklerinden “Anlamını Bul” etkinliği yapıldı.

Nasıl oynanır?

Oyun için hazırlanmış kelimeler içi görünmeyen bir torba içine alınır. Her takımdaki birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü̈ oyuncular birbirlerine karşı yarışacaklardır. İlk takımın ilk oyuncusu torbadan bir kelime seçer, seçtiği kelimeyi diğer oyunculara göstermez. Kelimeyi, eğer varsa altında küçük puntolarla parantez içinde yazılı kelimeleri kullanmadan, imalar ile dolaylı yoldan anlatarak kendisinden sonra gelen takım arkadaşının bulmasını sağlamaya çalışır. Eğer ikinci oyuncu anlatılan kelimeyi bilirse takım bir puan alır. Sırasıyla diğer takımların birinci ve ikinci oyuncuları da yarışır. Tüm takımların ilk turu tamamlanınca, bu kez ikinci oyuncular torbadan birer kelime çekerek üçüncü sıradaki takım arkadaşlarına anlatmaya çalışırlar ve oyun bu şekilde sürer. Oyunda kullanılacak kelimelerin proje kapsamında öğrenilenler arasından okulda öğretmen veya öğrencilerin, evde de ebeveyn ya da çocukların hazırlaması birçok kazanımla oynanmasını sağlayacaktır.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi aralık ayı eylem planında bulunan “anahtar 3 kelime ile hikaye anlatma” kapsamında okulumuzda hikaye anlatma yarışması düzenlenmiştir. 3 jüri ve  25 öğrencimizin katılmış olduğu yarışmada ilk 3’e giren öğrencilerimiz ödüllendirilmiştir. Ayrıca aralık ayı boyunca öğrencilerimiz “Yunus Emre Panoları” hazırlamışlar ve şiir dinletisi de oluşturmuşlardır.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında aralık ayı Yunus Emre Sözlüğü ile çalışan öğrencilerimiz "Yunus Emre Şiir Dinletisi" hazırlayarak okulumuzda sergilemişlerdir.

Ben yürürüm yane yane

Aşk boyadı beni kane

Ne akılem ne divane

Gel gör beni aşk neyledi

.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında  Yunus Emre Sözlüğünden çalışan öğrencilerimiz bilinmeyen 3 kelime ile afiş tasarlamış ve "Afiş Tasarım Yarışmasında" ortaokul kademesinde ilçe 3. sü olmuştur. 8/A sınıfı öğrencimizin ödülünü, Kumluca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Şenol İRİ takdim etmiştir. Öğrencimizi başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Ara

ÇEDES Projesi kapsamında Ziraat Yüksek Mühendisi Gökhan AKKUŞ tarafından  "Sahip Çık tarıma, Yön Ver Yarına" adlı söyleşi düzenlenmiş.

Tarımın önemi ve gelecekteki yeri ile söyleşi sonrası öğrencilere hediyeleri dağıtılmıştır.

Ara

ÇEDES Projesi kapsamında Umre ibadetini eda eden öğrenci velimiz; öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından ziyaret edilmiştir. Dini mekanlar ile ilgili sohbet edilirken misafirlik kültürü de pekiştirilmiştir.

Ara

"Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir." K. ATATÜRK

Her daim öğrencilerine ve çevresine ışık saçan değerli öğretmenlerim, 24 Kasım Öğretmenler Günümüz kutlu olsun.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde...

Saygı ve özlemle anıyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda sevinç ve coşku ile kutlandı. 100.Yıla özel çıkarılan "Cumhuriyet Marşı" da öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gördü.

Cumhuriyet Marşı

Atamızın en büyük emaneti
Yüzüncü yılında Cumhuriyetin
Özgür, aydınlık Türkiye'nin